Algemene Verkoopvoorwaarden Toegepast door BAS E-LIFTERS, een merk van GGI Innovations BV.


Artikel 1. Aanvaarding van AV, Contractdocumenten


1.1 Deze AV zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen Verkoper en Klant voor de verkoop van Producten door Verkoper aan Klant. Door een dergelijke rechtsverhouding met Verkoper aan te gaan, erkent en aanvaardt Klant uitdrukkelijk de toepasselijkheid van de AV.


1.2 Het door Verkoper opgestelde en zonder voorbehoud of wijzigingen door Klant ondertekende voorstel, de door Verkoper opgestelde definitieve schriftelijke orderbevestiging, respectievelijk een door Klant en Verkoper ondertekend afzonderlijk schriftelijk contract, vormen de definitieve uitdrukking van de overeenkomst tussen Verkoper en Klant. Tenzij ze als bijlage bij het Contract zijn gevoegd, maken alle getoonde tekeningen, specificaties, monsters en modellen geen deel uit van het Contract. In geval van discrepanties tussen de tekst van het Contract en de AV, prevaleert de tekst van het Contract.


1.3 De Klant erkent dat elke inkooporder die door de Klant wordt uitgegeven in overeenstemming met het Contract uitsluitend bedoeld is om autoriteit te vestigen voor de interne boekhouddoeleinden van de Klant. Geen enkele aankooporder zal worden beschouwd als een tegenbod, wijziging, wijziging of andere herziening van de voorwaarden van het Contract. Geen enkele bepaling of voorwaarde opgenomen in de aankooporder van de Klant heeft enige kracht of uitwerking.


Artikel 2. Definities


De volgende woorden, beginnend met een hoofdletter, hebben de volgende betekenis:


"Anticorruptiewetten": Alle toepasselijke buitenlandse of binnenlandse anti-omkopings- en anticorruptiewetten en -regelgeving, zoals van tijd tot tijd gewijzigd, inclusief maar niet beperkt tot de Britse Bribery Act, de Amerikaanse Foreign Corrupt Practices Act en alle wetten die bedoeld zijn om te implementeren het OESO-Verdrag ter bestrijding van omkoping van buitenlandse ambtenaren bij internationale zakelijke transacties.

“Contract”: het door de Verkoper opgestelde en zonder voorbehoud of wijzigingen ondertekende voorstel door de Klant, de definitieve schriftelijke orderbevestiging opgesteld door de Verkoper, respectievelijk een afzonderlijk schriftelijk contract ondertekend door de Klant en de Verkoper.

“Inbedrijfstellingsactiviteiten”: alle werkzaamheden die door Verkoper worden uitgevoerd op de locatie van Klant en daarmee verband houdende activiteiten voor inloggen op afstand vanaf het begin van het inrijden en testen van de Apparatuur tot het moment van acceptatie door Klant zoals gedefinieerd in Artikel 5.

“Klant”: De klant aan wie Producten worden verkocht of te koop aangeboden.

"Klantpersoneel": functionarissen, directeuren, werknemers, directe of indirecte uiteindelijke begunstigden of aandeelhouders van de Klant, of enige andere partij die door de Klant is ingeschakeld om namens hem op te treden bij de uitvoering van het Contract en/of de daaruit voortvloeiende activiteiten.

“Levering”: Levering zoals bedoeld in de toepasselijke Incoterm. Indien geen Incoterm is overeengekomen betekent Levering i) als Verkoper verantwoordelijk is voor het transport op het moment dat de Apparatuur wordt afgeleverd bij Klant, of ii) als Klant verantwoordelijk is voor transport op het moment dat de Apparatuur wordt afgeleverd bij het eerste transport vervoerder.

“Apparatuur”: Machines, installaties, alle onderdelen en onderdelen daarvan, reserveonderdelen en andere roerende zaken die op grond van de Overeenkomst door Verkoper moeten worden geleverd.

“Grove Nalatigheid”: Een handeling of nalatigheid die impliceert dat er niet voldoende aandacht wordt besteed aan ernstige gevolgen, waarvan een gewetensvolle contractpartij normaal gesproken zou voorzien dat deze zich zouden voordoen, of dat er sprake is van een opzettelijke veronachtzaming van de ernstige gevolgen van een dergelijke handeling of nalatigheid.

“AV”: Deze algemene verkoopvoorwaarden toegepast door Verkoper.

“Installatieactiviteiten”: Alle activiteiten van Verkoper buiten de faciliteiten van Verkoper (inclusief alle voorbereidingen en inspecties op de plaats van installatie) met betrekking tot het opstellen van Apparatuur op de overeengekomen locatie en daarmee samenhangende activiteiten voor inloggen op afstand, tot aan de Inbedrijfstellingsactiviteiten.

“BAS E-Lifters Software”: Software, bijvoorbeeld BAS E-Lifters, en bijbehorende documentatie die is ontwikkeld door Verkoper of door Verkoper gelieerde bedrijven.

“Producten”: Apparatuur, Diensten en/of BAS E-Lifters Software.

“Revisie”: Reparatie en/of verbetering van Apparatuur door Verkoper op verzoek van Klant, buiten de reikwijdte van enige garantie.

"Sanctieregels": Alle toepasselijke handels- of economische sancties, exportcontroles, embargo's of soortgelijke wetten, voorschriften, regels, maatregelen, beperkingen, lijsten met beperkte of aangewezen partijen, licenties, bevelen of vereisten die van tijd tot tijd van kracht zijn, inclusief zonder beperken die van de EU, Groot-Brittannië, de VS en de VN.

“Verkoper”: het bedrijf van BAS E-Lifters dat de Producten verkoopt.

“Gelieerde bedrijven van de verkoper”: alle bedrijven die direct of indirect onder zeggenschap staan van BAS E-Lifters.

“Dienst(en)”: Installatieactiviteiten, Inbedrijfstellingsactiviteiten, Toezicht, Revisie en/of andere door Verkoper verleende diensten.

“Software”: BAS E-Lifters Software en Software van Derden.

“Toezicht”: het geven van instructies en adviezen door de leidinggevende van Verkoper met betrekking tot de door Klant en eventuele derden verrichte werkzaamheden.

“Testrun”: Test om vast te stellen of de Apparatuur en/of BAS E-Lifters Software functioneert in overeenstemming met de specificaties vermeld op de Overeenkomst,

“Software van derden”: Software en bijbehorende documentatie die niet is ontwikkeld door de Verkoper of aan de Verkoper gelieerde bedrijven en die door een derde partij aan de Klant in licentie is gegeven.


Artikel 3. Prijs, betaling, meerwerk en eigendomsvoorbehoud/zekerheidsbelang en aanverwante zaken


3.1 Alle door Verkoper opgegeven prijzen zijn, tenzij schriftelijk anders overeengekomen, geldig gedurende 60 dagen, onverminderd de bevoegdheid van Verkoper om het voorstel in te trekken voorafgaand aan aanvaarding door Klant. Alle prijzen zijn exclusief eventuele toepasselijke (bron)belastingen, lokale of provinciale omzetbelastingen, BTW en/of eventuele toepasselijke lokale heffingen of heffingen, zoals maar niet beperkt tot kosten die worden opgelegd door afhandelaars, havenautoriteiten en dergelijke. Indien deze verschuldigd zijn, wordt de prijs dienovereenkomstig gebruteerd. De in het Contract genoemde prijzen zijn gebaseerd op de in het Contract gespecificeerde Leverings- en betalingsvoorwaarden en houden rekening met overeengekomen aansprakelijkheidsbeperkingen, beperkingen in garanties en dergelijke.

3.2 Alle betalingen dienen volledig te worden gedaan in het land van Verkoper in de overeengekomen valuta, zonder enige vorm van aftrek, verrekening of opschorting, op de rekening van Verkoper op de datum zoals vermeld op de factuur. Betaling wordt pas geacht te zijn gedaan indien het verschuldigde bedrag door Verkoper is ontvangen. Verrekening of opschorting kan uitsluitend worden uitgesproken bij vorderingen die door Verkoper onbetwist zijn of worden gestaafd door een onherroepelijk vonnis als bedoeld in artikel 21. Betalingen door derden namens Klant kunnen slechts plaatsvinden met uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Verkoper. De betalingstermijn is een essentieel onderdeel van het Contract. Tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen, worden wissels en cheques niet als betaling aanvaard.

3.3 In geval van laattijdige betaling is de Klant verplicht vertragingsrente aan de Verkoper te betalen voor het bedrag dat is vastgelegd in de toepasselijke nationale wetgeving en wordt berekend vanaf de datum waarop de betaling verschuldigd was. Daarnaast kan de Verkoper compensatie eisen voor verdere schade veroorzaakt door de late betaling (inclusief redelijke advocaatkosten).

3.4 Indien meerwerk noodzakelijk is, zal Verkoper, indien redelijkerwijs mogelijk, Afnemer hiervan tijdig op de hoogte stellen en hem een termijn van drie werkdagen stellen om te beslissen of Verkoper het meerwerk zal verrichten. Indien de Klant akkoord gaat of niet binnen de gestelde termijn reageert, is Verkoper gerechtigd de meerwerkzaamheden uit te oefenen en de meerwerkzaamheden in rekening te brengen. Alle aanvullende werkzaamheden die krachtens het Contract worden uitgevoerd, zijn onderworpen aan deze Algemene Voorwaarden.

3.5 Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald in het Contract, is de prijs voor Producten betaalbaar 20 dagen na ontvangst van de factuur.

3.6 Het eigendomsrecht op de Apparatuur blijft eigendom van de Verkoper totdat de volledige betaling door de Verkoper is ontvangen.

Als het toepasselijke rechtssysteem (zoals vermeld in artikel 21 hieronder) het concept van eigendomsvoorbehoud niet erkent, verleent de Klant hierbij aan de Verkoper een doorlopend zekerheidsbelang in en/of een pandrecht op de Apparatuur met als doel het veiligstellen van alle vergoedingen die voortvloeien uit Verkoper. De Klant zal de Verkoper vergoeden voor alle kosten die zijn gemaakt bij het indienen, perfectioneren en afdwingen van een dergelijk eigendomsvoorbehoud en/of zekerheidsrechten en/of retentierecht/pandrecht. Na levering van een schriftelijke kennisgeving aan de Klant en een herstelperiode van vijf werkdagen, kan de Verkoper (a) de fysieke toegang van de Klant tot de ruimte en alle Apparatuur beperken; (b) de Apparatuur in bezit nemen en opslaan, op kosten van de Klant, en deze na een periode van 30 dagen weggooien; (c) het Contract beëindigen; en/of (d) alle andere rechtsmiddelen uitoefenen die beschikbaar zijn onder het Contract en de toepasselijke wetgeving. Verkoper is hierbij bevoegd om de noodzakelijke documenten voor een dergelijk eigendomsvoorbehoud en/of zekerheidsrecht en/of retentierecht/pandrecht in naam en voor rekening van Klant in te dienen. Bovendien zal de Klant, op verzoek van de Verkoper en voor zover vereist onder de toepasselijke wetgeving, de Verkoper ondersteunen bij het registreren van het recht van de Verkoper op de Apparatuur in een openbaar of privé-eigendomsvoorbehoudsregister of register voor veiligheidsbelangen of soortgelijke maatregelen die de Verkoper passend acht.

In bovengenoemde situaties mag de Klant de Apparatuur niet verpanden of bezwaren voordat de volledige betaling van het krachtens het Contract verschuldigde bedrag door de Verkoper is ontvangen. De Klant zal de Verkoper vrije en volledige toegang verlenen tot de installatielocatie met als doel de Verkoper in staat te stellen zijn rechten op de Apparatuur vast te leggen en af te dwingen, en de Klant zal voor het overige volledig met de Verkoper samenwerken bij het afdwingen van de rechten van de Verkoper. Bovendien zal de Klant, totdat de volledige betaling door de Verkoper is ontvangen, de Apparatuur voldoende verzekerd houden tegen diefstal en verlies of schade gedurende de periode tussen de Levering en de laatste betaling.

Als de Klant een van zijn verplichtingen beschreven in dit artikel 3.6 schendt, moet hij een schadevergoeding betalen van € 750 (of het equivalent in lokale valuta) voor elke dag van de overtreding. Voor zover toegestaan onder de toepasselijke wetgeving, blijven bij betaling van deze schadevergoeding alle andere rechten van de Verkoper (inclusief het recht om volledige schadevergoeding te eisen) volledig van kracht. De Verkoper en de Klant bevestigen dat dit bedrag een echte voorschatting van het verlies van de Verkoper vertegenwoordigt.

Indien van toepassing zal de te gebruiken wisselkoers de wisselkoers zijn die wordt gebruikt door de centrale bank in het land waar de Verkoper woonachtig is op de datum van de overtreding.

3.7 In gevallen waarin Verkoper Diensten levert waarvoor geen vaste prijs is overeengekomen, wordt de prijs door Verkoper bepaald op basis van de standaardtarieven die van toepassing waren op het moment dat de Diensten werden verleend. Bovendien mag Verkoper alle gemaakte kosten, inclusief een redelijke toeslag, in rekening brengen. De verkoper zal de toeslag desgevraagd documenteren.

3.8 Indien na de datum van aanbieding de prijzen van één of meer van de in de prijs van de aan Klant aangeboden Producten begrepen kostenbestanddelen stijgen – al dan niet als gevolg van voorzienbare omstandigheden of als gevolg van overheidsvoorschriften —Verkoper is gerechtigd de opgegeven prijs dienovereenkomstig te verhogen.

3.9 Indien zekerheid voor de betaling van Apparatuur is gesteld door een bank of een andere derde partij en verzending van de Apparatuur niet kan plaatsvinden vanwege omstandigheden die niet aan Verkoper zijn toe te rekenen, is Verkoper gerechtigd het eventueel onbetaalde deel van de verkoopprijs op te eisen van de bank of andere derde partij tegen overlegging van bewijs dat de Apparatuur in een magazijn is gedeponeerd. Een dergelijke storting vindt plaats voor rekening en risico van Klant. Als datum van Levering geldt de dag waarop het Materieel door Verkoper wordt gedeponeerd. Alle verzenddocumenten of andere documenten die door de Verkoper moeten worden overhandigd om betaling van een bank of een andere derde partij te verkrijgen, zullen door de uitgever van een dergelijk document onmiddellijk aan de Verkoper worden overhandigd.

3.10 Indien Verkoper besluit Gelieerde Bedrijven van Verkoper te betrekken bij de levering van de Producten, heeft Verkoper het recht om een deel van de overeengekomen prijs door deze Gelieerde Bedrijven van Verkoper te laten factureren in de contractvaluta of in de lokale valuta die wordt gebruikt in het land van Klant. In deze laatste situatie zal de te gebruiken wisselkoers de wisselkoers zijn die wordt gebruikt door de centrale bank in het land waar de Verkoper woonachtig is op de datum van uitgifte van de factuur.


Artikel 4. Levering, vertraging, risico en opslag van apparatuur


4.1 Tenzij anders overeengekomen in het Contract, wordt alle Apparatuur en Software Free Carrier geleverd op het terrein van de Verkoper of in de opslagfaciliteit van de Verkoper volgens de meest recente versie van de Incoterms (zoals uitgegeven door de Internationale Kamer van Koophandel in Parijs) geldig op de dag van het Contract. ondertekening. Redelijke deelleveringen en overslag zijn toegestaan.

4.2. De overeengekomen Leveringstermijn gaat in op de dag dat de Overeenkomst is gesloten, de overeengekomen aanbetalingen door Verkoper zijn ontvangen en de door Klant ondertekende overeengekomen opmaak door Verkoper is ontvangen. De overeengekomen levertijd kan slechts worden gehaald indien alle voor de werkzaamheden noodzakelijke gegevens tijdig door Verkoper zijn ontvangen, indien overeengekomen betalingszekerheden tijdig zijn gesteld en Koper tijdig aan al zijn verplichtingen heeft voldaan. Indien dit niet het geval is, heeft Verkoper het recht de Leveringstermijn te verlengen.

4.3 De overeengekomen Leveringstermijn is, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is aangegeven. Een schatting en niet een termijn en tijdstip van Levering is niet van essentieel belang.

4.4 In geval van vertraging in de Levering als gevolg van overmacht, mag Verkoper de Apparatuur opslaan totdat Levering kan plaatsvinden, voor risico en voor rekening van Klant.

4.5 Indien in het Contract een boete of schadevergoeding voor te late levering is overeengekomen, bedraagt de verschuldigde boete of schadevergoeding – met uitzondering van te late levering als gevolg van opzettelijk wangedrag of grove nalatigheid van de Verkoper – 0,5% (een half procent) van de nettoprijs van de vertraagde Apparatuur per volledige week vertraging en het maximum van de totaal verschuldigde boetes of schadevergoedingen zullen nooit hoger zijn dan 5% (vijf procent) van de nettoprijs van de vertraagde Apparatuur. Een overeengekomen contractuele boete of – indien van toepassing – een schadevergoeding die wordt opgelegd in geval van vertraging wordt, tenzij de toepasselijke wetgeving dit verbiedt, beschouwd als de enige en volledige regeling van de gevolgen van een late levering. Een dergelijke boete of schadevergoeding zal in geen geval worden opgelegd als de late levering geheel of gedeeltelijk het gevolg is van overmacht, transport- of douanevertragingen, wordt veroorzaakt door de Klant, of wordt veroorzaakt door andere omstandigheden buiten de macht van de Verkoper.

4.6 Het risico van verlies of beschadiging van Apparatuur gaat over op Afnemer conform de toepasselijke Incoterm. Indien geen Incoterm is overeengekomen gaat het risico van verlies of beschadiging over i) indien Verkoper verantwoordelijk is voor het transport op het moment dat de Apparatuur bij Klant wordt afgeleverd of ii) als Klant verantwoordelijk is voor het transport op het moment dat de Apparatuur wordt afgeleverd naar de eerste vervoerder. Indien Verkoper Diensten verricht op bestaande apparatuur van Klant, blijft deze apparatuur te allen tijde voor risico van Klant.

4.7 Klant is verantwoordelijk voor een deugdelijke opslag van de Apparatuur na Levering. Buitenopslag is niet acceptabel. Opslag in een droog, gesloten en bewaakt magazijn wordt sterk aanbevolen. Bij de opslag van elektrische en elektronische onderdelen en Apparatuur waarin dergelijke onderdelen zijn ingebouwd, dient bijzondere aandacht te worden besteed aan de mogelijke temperatuurschommelingen in het magazijn.


Artikel 5. Acceptatie, Test


5.1 Klant wordt geacht de Apparatuur en/of Programmatuur te hebben aanvaard:

a) als er in het Contract geen Testrun is gedefinieerd na het verstrijken van drie werkdagen vanaf de datum waarop de Apparatuur en/of Software bij de Klant is afgeleverd, behalve in gevallen waarin de Klant de Verkoper op de hoogte heeft gesteld van vermeende gebreken binnen deze overeenkomst periode; of

b) als in het Contract een Testrun is gedefinieerd na voltooiing van een succesvolle Testrun. Als de details van een dergelijke test niet naar behoren zijn gespecificeerd in het Contract, zal de Verkoper zijn standaardtest uitvoeren. Indien de test, door oorzaken die aan de Klant kunnen worden toegeschreven, niet is uitgevoerd binnen dertig (30) dagen nadat Verkoper de Klant op de hoogte heeft gesteld van zijn bereidheid om de test uit te voeren, wordt de Klant geacht de Apparatuur en/of Software te hebben aanvaard.

Indien Klant echter vóór de onder a) of b) hierboven beschreven momenten de Apparatuur en/of Software in gebruik neemt, geldt het moment dat Klant de Apparatuur en/of Software in gebruik neemt als moment van acceptatie.

5.2 Indien bij een test gebreken aan het licht komen die de prestatie van de Apparatuur en/of Programmatuur niet wezenlijk belemmeren, wordt de test niettemin als succesvol afgerond beschouwd. Verkoper is verplicht dergelijke gebreken binnen een redelijke termijn te herstellen. Mocht de test niet succesvol worden afgerond, dan heeft Verkoper het recht de geconstateerde gebreken te herstellen en zal binnen redelijke termijn een nieuwe test plaatsvinden totdat de test wel succesvol is.


Artikel 6. Door Klant te leveren zaken, Interfaces, Coördinatie


6.1 De Klant zal tijdig en zonder kosten van de Verkoper al het gereedschap, gekwalificeerde arbeidskrachten die Engels (of een andere overeengekomen taal) begrijpen en spreken, oliën, smeermiddelen, water, stoom, gas, zuurstof, elektriciteit, ( perslucht, tekeningen en andere gegevens, grondstoffen en andere artikelen en diensten die door de Verkoper zijn aangevraagd voor het verlenen van Diensten (inclusief tests). Dit omvat maar is niet beperkt tot:

    een geschikte werk- en opslagruimte zo dicht mogelijk bij de locatie waar de Diensten moeten worden verricht; het plaatsen van apparatuur op de installatieruimte die zich in een geschikte staat bevindt om met de installatie te beginnen; alle constructiewerkzaamheden, inclusief maar niet beperkt tot het volgende: frames, roosters, afdekplaten, balken die nodig zijn voor het ondersteunen van bekabeling en voor het monteren van apparatuur aan de structuur (RCV of anderszins); installatie en montage van de Apparatuur volgens toezicht en instructies van de Verkoper. De Klant zorgt voor voldoende handlingarbeid en transportapparatuur, inclusief kranen en vorkheftrucks enz., voor het lossen en plaatsen van de Apparatuur; levering, installatie en aansluiting van alle kabels, met uitzondering van interne kabels in de machine, inclusief stroomkabels, datakabels, besturings- en signaalkabels enz. van hoofdcontrolepanelen en bedieningscentra naar en tussen aansluitpunten op de afzonderlijke onderdelen van de Apparatuur volgens de diagrammen van de Verkoper, inclusief afzonderlijke, afgeschermde kabelgoten of kabelgoten voor stroom en data in overeenstemming met de specificaties van de Verkoper; benodigde standaard IT-hardware en -software (indien niet inbegrepen in de offerte); plaatsing van hoofdservers (indien aanwezig) in een droge, schone ruimte met airconditioning en voldoende telefoon- en dataverbindingen met de supervisor van de Verkoper en de online service; werkvergunningen en andere vergunningen die vereist zijn in het land waar de Apparatuur moet worden geïnstalleerd en/of Diensten moeten worden verleend.

6.2 Tenzij anders overeengekomen in de Overeenkomst, is de Verkoper niet verantwoordelijk voor:

    raakvlakken tussen enerzijds haar Apparatuur en/of Software en anderzijds zaken van of geleverd door Klant of derden; compatibiliteit met andere software en/of hardware van Klant en/of derden; afstemming tussen de werkzaamheden van Verkoper en andere leveranciers.


Artikel 7. Overheidsvoorschriften, Veiligheid/Hygiëne, Beoogd gebruik, Rijksaannemer


7.1 Bij de ontwikkeling van het Apparatuur heeft de Verkoper, voor de onderdelen en componenten die bedoeld zijn om in contact te komen met voedsel, rekening gehouden met de Europese Verordening 1935/2004/EG en Verordening (EU) 10/2011 van de Commissie en voor Apparatuur die wordt geïnstalleerd in de VS ook FDA 21 Code of Federal Regulations deel 170. Voor individuele apparaten heeft de Verkoper bovendien rekening gehouden met de Machinerichtlijn 2006/42/EG, op voorwaarde dat de Klant veiligheidsvoorzieningen heeft geïnstalleerd die volgens het Contract onder zijn verantwoordelijkheid vallen. Bovendien is de door de verkoper in de VS te installeren apparatuur ontworpen met bewaking en veiligheid volgens de Occupational Safety and Health Standards (OSHA) die geldig waren op het moment van ondertekening van het contract. Verkoper garandeert niet dat het Materieel voldoet aan alle plaatselijk geldende voorschriften inzake veiligheid en arbeidsomstandigheden en andere plaatselijke voorschriften, tenzij dit uitdrukkelijk schriftelijk in de Overeenkomst is overeengekomen. Indien vóór het opstarten van de Apparatuur een inspectie door de lokale (toezichthoudende) autoriteiten vereist is, is dit de verantwoordelijkheid van de Klant.

7.2 Verkoper draagt er zorg voor dat haar medewerkers tijdens hun werkzaamheden de lokale veiligheidswetgeving respecteren die haar door Klant bekend is gemaakt en door Verkoper is geaccepteerd. Klant draagt er zorg voor dat de medewerkers van Verkoper hun werkzaamheden op een veilige manier kunnen uitvoeren zonder risico voor hun gezondheid.

7.3 De Producten zijn uitsluitend bedoeld voor het gebruik dat expliciet wordt beschreven in de Overeenkomst en de handleidingen van de Verkoper. Elk ander gebruik van de Producten, zelfs als dit bekend is bij de Verkoper, valt niet onder de verantwoordelijkheid van de Verkoper en kan niet als bedoeld gebruik worden beschouwd.

7.4 Klant zorgt ervoor dat, voordat mensen de Producten mogen bedienen, schoonmaken of onderhouden, zij i) de door Verkoper uitgegeven handleidingen hebben gelezen en begrepen, ii) zich vertrouwd hebben gemaakt met de werking van de veiligheidsvoorzieningen van de Apparatuur, iii) de betekenis heeft begrepen van de waarschuwingsborden die op de Apparatuur worden gebruikt en iv) adequate training heeft gekregen met betrekking tot de Apparatuur.

7.5 Alleen van toepassing voor klanten die hun kantoor in de VS hebben: Als federale contractant moet de klant zich houden aan de vereisten van 41 CFR §§ 60-1.4(a), 60-300.5(a) en 60-741.5(a). Deze regelgeving verbiedt discriminatie van gekwalificeerde personen op basis van hun status als beschermde veteranen, personen met een handicap, van alle personen op basis van hun ras, huidskleur, religie, geslacht, seksuele geaardheid, genderidentiteit of nationale afkomst of enige andere beschermde klasse die onder de federale wetgeving valt. of staatsrecht. Bovendien vereisen deze voorschriften, indien van toepassing, dat de onder de overeenkomst vallende hoofdaannemers en onderaannemers positieve actie ondernemen om personen in dienst te nemen en vooruit te helpen, ongeacht ras, huidskleur, religie, geslacht, seksuele geaardheid, genderidentiteit, nationale afkomst, beschermde veteranenstatus of handicap. .


Artikel 8. Programmatuur


8.1 Indien de Producten software van BAS E-Lifters bevatten en Klant en Verkoper geen aparte licentieovereenkomst voor dergelijke software zijn overeengekomen, verleent Verkoper aan Klant een niet-exclusieve, niet-overdraagbare en niet-licentieerbare licentie om dergelijke software op één database te installeren en om genoemde BAS E-Lifters Software, al naar gelang het geval, als embedded software of applicatiesoftware te gebruiken op de wijze zoals voorgeschreven in de Overeenkomst. Indien de Overeenkomst slechts specifieke modules en/of functionaliteiten van dergelijke software specificeert, gelden deze rechten alleen voor deze modules en/of functionaliteiten. Er worden geen verdere rechten verleend. Tenzij anders overeengekomen is het gebruik van de BAS E-Lifters Software door anderen dan medewerkers van Klant of door meer medewerkers dan voor wie een licentie is verkregen, verboden. De Verkoper behoudt zich het recht voor om deze licentie te beëindigen voor zover de voorwaarden van de licentie worden geschonden of de Klant anderszins de voorwaarden van het Contract schendt.

8.2 Het eigendom en alle rechten van industriële en intellectuele eigendom op de BAS E-Lifters Software blijven te allen tijde eigendom van Verkoper of de aan Verkoper Gelieerde Bedrijven. Eventuele auteursrechtmarkeringen mogen niet door de Klant worden verwijderd.

8.3 Klant heeft het recht om voor back-updoeleinden één kopie van de BAS E-Lifters Software te maken, die als kopie moet worden geëtiketteerd en voorzien van een eventuele copyright-identificatie van Verkoper of aan Verkoper gelieerde bedrijven.

8.4 Klant stemt ermee in de BAS E-Lifters-software niet te wijzigen, decompileren, analyseren, re-engineeren of kopiëren, behalve zoals uitdrukkelijk hierin toegestaan.

8.5 De broncode van de BAS E-Lifters Software wordt niet aan Klant ter beschikking gesteld.

8.6 Verkoper is niet aansprakelijk voor verlies van elektronische gegevens door Klant. Het is de verantwoordelijkheid van de Klant om tijdig back-ups te maken van de elektronische gegevens.

8.7 Onderhoud en service van de BAS E-Lifters Software is afhankelijk van een aparte software support overeenkomst.

8.8 Upgrades en servicepacks voor de software van BAS E-Lifters worden geacht deel uit te maken van de licentie zoals beschreven in artikel 8 en worden geleverd “as is” en zijn, afgezien van de installatiekosten, gedurende het eerste jaar na installatie kosteloos voor Klant. Levering, waarna het onderhoud van de betreffende BAS E-Lifters software afhankelijk is van een aparte onderhoudsovereenkomst.

8.9 Indien de Producten Software van Derden bevatten, zal Verkoper namens Klant van de betreffende derde partij een adequate licentieovereenkomst voor genoemde software verkrijgen. De Klant dient zich te houden aan de voorwaarden van een dergelijke licentieovereenkomst.


Artikel 9. Garantie en aansprakelijkheid


9.1.1 Apparatuur: De Verkoper garandeert, behalve zoals hieronder uiteengezet en met uitzondering van gevallen van opzettelijk wangedrag of grove nalatigheid, dat alle Apparatuur, inclusief onderdelen en componenten hiervan geleverd door de Verkoper, vrij zijn van ontwerp-, materiaal- en fabricagefouten gedurende een periode periode van twaalf (12) maanden vanaf de datum van Levering. Er wordt geen garantie gegeven op slijtageonderdelen en verbruiksartikelen. De garantie is afhankelijk van maximaal acht (8) bedrijfsuren voor de Apparatuur in elke periode van vierentwintig (24) uur in een vijfdaagse werkweek. Indien de draaiuren van de Apparatuur dit aantal uren overschrijden, wordt de garantieperiode proportioneel verkort. Voor artikelen die binnen de laatste 3 maanden van de garantieperiode onder de garantie worden vervangen, geldt een nieuwe eenmalige garantieperiode van 3 maanden.

9.1.2 BAS E-Lifters Software: De Verkoper garandeert, behalve zoals hieronder uiteengezet en met uitzondering van gevallen van opzettelijk wangedrag of grove nalatigheid, gedurende de bovengenoemde garantieperiode dat de BAS E-Lifters Software niet zal nalaten substantieel te presteren in overeenstemming met met de Overeenkomst als gevolg van fabricagefouten, op voorwaarde dat dergelijke mogelijke gebreken worden gedefinieerd als reproduceerbare afwijkingen met betrekking tot de door de Verkoper verstrekte softwarespecificaties, die aanwezig waren op het moment van vrijgave en die het gebruik van de Apparatuur aanzienlijk belemmeren. Verkoper garandeert echter niet dat de werking van de BAS E-Lifters Software ononderbroken of foutloos zal zijn. De Verkoper doet uitdrukkelijk afstand van iedere aansprakelijkheid voor gebrek aan compatibiliteit met of storingen in computerhardware en/of firmware van een derde waarop de BAS E-Lifters Software is geïnstalleerd, ongeacht of deze door Verkoper of Klant wordt geleverd.

9.1.3 Diensten: Diensten van de Verkoper leggen geen enkele verplichting op aan de Verkoper, behalve om genoemde activiteit uit te voeren met redelijke zorg en vaardigheid op een vakkundige manier, en impliceren geen garantie met betrekking tot de volledigheid van de Dienst of met betrekking tot de algehele prestaties van de Apparatuur. .

9.2 Verkoper heeft geen garantieverplichtingen (waaronder aansprakelijkheidsverplichtingen) indien en voor zover:

A. Klant de instructies van Verkoper met betrekking tot het gebruik, de reiniging en/of het onderhoud van de Apparatuur en/of de BAS E-Lifters Software niet in acht neemt en deze tekortkoming het defect aan de Apparatuur heeft veroorzaakt;

B. Klant de Apparatuur en/of BAS E-Lifters Software aanpast of repareert, dit aan een derde toestaat of reserveonderdelen gebruikt die niet door Verkoper zijn goedgekeurd voor onderhoud zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Verkoper;

C. De Klant verzuimt de Verkoper onmiddellijk op de hoogte te stellen van enig defect nadat de Klant het defect heeft ontdekt, of in ieder geval binnen zeven (7) dagen na de ontdekking van het defect;

D. het defect te wijten is aan normale slijtage, verkeerd gebruik, ondermaatse prestaties van de operator, nalatigheid, externe oorzaken (crash, onregelmatige stroomvoorziening en dergelijke), gebruik van andere grondstoffen dan gespecificeerd, of wordt veroorzaakt door overmacht;

e. het defect voortvloeit uit elektromagnetische interferentie (EMI), radiofrequentie-interferentie (RFI), gebrek aan elektromagnetische compatibiliteit (EMC), bliksem of soortgelijke oorzaken;

F. het gebrek ontstaat doordat de Verkoper een door de Klant verstrekte tekening, ontwerp of specificatie heeft gevolgd.

9.3 Met inachtneming van artikel 9.2 zal de Verkoper, indien de Klant tijdens de garantieperiode schriftelijk meedeelt dat de Producten niet voldoen aan de garanties uiteengezet in Artikel 9, naar eigen goeddunken de gebreken die onder de garantie vallen kosteloos verhelpen: i) door reparatie van de defecte Apparatuur of BAS E-Lifters Software, al dan niet op locatie van Klant, of ii) door vervangende Apparatuur of BAS E-Lifters Software ter beschikking te stellen bij Verkoper, of iii) restitutie van de prijs van de defecte Apparatuur of BAS E -Lifters Software volledig, of iv) door de defecte Dienst op vakkundige wijze opnieuw uit te voeren op de locatie van Klant. Indien de Apparatuur of BAS E-Lifters Software is geïnstalleerd of de Diensten zijn verleend op een schip, wordt de locatie van Klant geacht de dichtstbijzijnde haven te zijn nabij het terrein van Verkoper. Als deze oplossingen, na een redelijk aantal pogingen, het defect niet verhelpen, kan de Klant als enige en exclusieve oplossing vragen om terugbetaling van de aankoopprijs die is betaald voor het defecte onderdeel (of het specifieke apparaat of de BAS E-Lifters Software). waarin het defecte onderdeel is opgenomen als als gevolg van het defect een dergelijk onderdeel van de Apparatuur of BAS E-Lifters Software niet kan worden gebruikt) of de defecte Dienst, vermeerderd met een bedrag aan schadevergoeding van maximaal 15% (vijftien procent) van de aankoopprijs prijs van het defecte onderdeel of de service. Voor zover toegestaan door de toepasselijke wetgeving, zijn alle andere en/of verdere kosten gerelateerd aan het verhaal van de Verkoper zoals beschreven in sectie 9.3 (i) - (iv), inclusief maar niet beperkt tot transportkosten, reis- en verblijfkosten, arbeidskosten , kosten van demontage en hermontage, en kosten voor het oplossen van problemen die niet onder de garantie vallen, komen voor rekening en risico van Klant.

9.4 DE VERKOPER GEEFT GEEN GARANTIES, BEHALVE ZOALS VERMELD IN PARAGRAAF 9.1.1, 9.1.2 EN 9.1.3, EN ALLE ANDERE GARANTIES, EXPLICIET OF IMPLICIET, INCLUSIEF IMPLICIETE GARANTIES VAN VERKOOPBAARHEID EN GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL, WORDEN HIERBIJ AFGEWEZEN .


Artikel 10. Beperking van aansprakelijkheid


10.1 Behoudens de andere aansprakelijkheidsbeperkingen beschreven in dit artikel 10, kan de Verkoper alleen aansprakelijk zijn voor i) letsel en overlijden veroorzaakt door personen die de Producten gebruiken volgens de door de Verkoper geleverde handleiding, indien en voor zover het letsel of de dood wordt veroorzaakt door een defect in de Apparatuur en/of BAS E-Lifters Software of nalatigheid van de Verkoper, en/of ii) schade veroorzaakt aan de roerende activa van Klant, indien de schade wordt veroorzaakt door een defect in de Apparatuur en/of BAS E-Lifters Lifters Software of nalatigheid van de Verkoper.

10.2 In geen geval zal de Verkoper, zijn leveranciers of zijn onderaannemers aansprakelijk zijn voor winstderving, omzetverlies, verlies van of schade aan elektronische gegevens, claims van derden van welke aard dan ook, vervangende apparatuur of leveringsbronnen, en eventuele bijzondere , incidentele, indirecte en/of gevolgschade van welke aard dan ook, inclusief maar niet beperkt tot waardevermindering van goederen die met de Apparatuur zijn verwerkt, kapitaalkosten, schoonmaakkosten, terugroepkosten, extra arbeid, overhead, transport, legkosten tijd van een schip, enz.

10.3 In gevallen waarin de Verkoper, zijn leveranciers of zijn onderaannemers aansprakelijk kunnen worden gehouden, zal de totale aansprakelijkheid beperkt zijn tot een bedrag dat niet hoger is dan 50% (vijftig procent) van de prijs van het specifieke onderdeel of item van het Product of de Derde. Software die de schade heeft veroorzaakt.

10.4 Bovendien is na aanvaarding van de Producten door Klant de enige aansprakelijkheid van Verkoper met betrekking tot zijn verplichtingen om het Contract na te komen beperkt tot het nakomen van de garantieverplichtingen zoals gespecificeerd in Artikel 9 en is Verkoper niet aansprakelijk voor defecten en daaruit voortvloeiende schade voor een periode langer dan de garantieperiode.

10.5 De in deze Algemene Voorwaarden beschreven aansprakelijkheidsbeperkingen zijn van toepassing, ongeacht de juridische grond van de claim (contract, onrechtmatige daad, nalatigheid, risicoaansprakelijkheid, productaansprakelijkheid, garantie, vrijwaring of enige andere juridische grond), maar zijn niet van toepassing in geval van Grove nalatigheid of opzettelijk wangedrag van de Verkoper.

10.6 De Klant zal de Verkoper schadeloos stellen voor elke claim van een werknemer of agent van de Klant of een derde partij voor schade of overlijden/persoonlijk letsel die direct of indirect wordt veroorzaakt door het niet naleven van de verplichtingen van de Klant of het personeel van de Klant of een derde partij. met de veiligheids-, bedienings- en/of onderhoudsinstructies van de verkoper. Genoemde schadeloosstelling omvat redelijke kosten gemaakt door Verkoper en redelijke advocatenhonoraria en kosten betaald door Verkoper.


Artikel 11. Wanprestatie van Klant


11.1 De Klant erkent dat elke schending van het Contract zal resulteren in onherstelbaar letsel voor de Verkoper en dat geldelijke schadevergoeding alleen in een dergelijk geval een ontoereikende oplossing zal zijn. Als de Klant het Contract schendt en deze schending niet binnen een redelijke termijn na ontvangst van een schriftelijke ingebrekestelling verhelpt, kan de Verkoper daarom naar eigen goeddunken een of meer van de volgende rechtsmiddelen kiezen:

    een gerechtelijk bevel of een straatverbod aanvragen; ervoor kiezen om een derde partij in te schakelen of een derde partij in te schakelen om de verplichtingen van de Klant na te komen, of anderszins maatregelen te nemen die onder de gegeven omstandigheden passend zijn om de gevolgen van het in gebreke blijven van de Klant tot een minimum te beperken, alles op kosten van de Klant; de uitvoering van het Contract geheel of gedeeltelijk; een behoorlijke uitvoering van het Contract eisen; schadevergoeding en eventuele redelijke kosten (inclusief juridische kosten) als gevolg van het verzuim claimen; en/of enig ander rechtsmiddel waarin het Contract of de toepasselijke wetgeving voorziet (behalve beëindiging die is geregeld in andere artikelen van deze AV of het Contract).


11.2 In geval van wanbetaling van Afnemer en in geval van faillissement, (voorlopige) surséance van betaling, surseance van betaling (of vergelijkbare situatie in het land waar Afnemer gevestigd is) van Afnemer, heeft Verkoper het recht alle openstaande bedragen terstond op te eisen. onder het contract.


Artikel 12. Beëindiging overeenkomst


12.1 Behoudens de situatie beschreven in de artikelen 13, 14 en 17 hebben partijen slechts het recht de Overeenkomst te beëindigen bij herhaalde fundamentele schending van de verplichtingen door de andere partij die niet binnen een redelijke termijn na ontvangst van een schriftelijke ingebrekestelling. Fouten in de transportdocumenten of een vertraging in de Levering door Verkoper van maximaal 6 (zes) weken worden niet als een fundamentele tekortkoming beschouwd. Opzegging kan voor het gehele Contract of een deel van het Contract plaatsvinden. Indien gedeeltelijke ontbinding echter redelijker is, rekening houdend met alle omstandigheden, is slechts gedeeltelijke ontbinding mogelijk.

In geval van beëindiging van het Contract worden alle reeds door de Verkoper ontvangen bedragen geacht een schadevergoeding te zijn die door de Klant is betaald of moet worden betaald, en heeft de Verkoper het recht om verdere schadevergoeding te eisen als deze het bedrag van de schadevergoeding overschrijdt.


Artikel 13. Overmacht


13.1 Noch de Verkoper, noch de Klant wordt geacht in verzuim te zijn met of inbreuk te hebben gemaakt op enige bepaling van het Contract of de Algemene Voorwaarden (inclusief garantiebepalingen) als gevolg van enige vertraging, tekortkoming in de uitvoering of onderbreking van de dienstverlening die direct of indirect voortvloeit uit gebeurtenissen. van overmacht, ongeacht of de gebeurtenissen al dan niet voorzienbaar waren op het moment van de uitvoering van het Contract. Overmacht omvat, maar is niet beperkt tot overmacht, stakingen, uitsluitingen of andere industriële ongeregeldheden, tekorten aan arbeidskrachten, oorlog, blokkades, transport- en douaneproblemen, import- of exportregelgeving of embargo's, burgerlijke ongeregeldheden, epidemieën, directe of indirecte overheid. actie (waaronder wet- en regelgeving), tekort aan of onvermogen om grondstoffen te verkrijgen, gietfouten en andere omstandigheden buiten de redelijke controle van de getroffen partij. Onder overmacht wordt niet verstaan het onvermogen van Klant om de koopprijs, om welke reden dan ook, te betalen.

13.2 In geval van overmacht zal de partij die zich op overmacht beroept, binnen twee (2) weken na het begin respectievelijk het einde van de overmachtstoestand de andere partij schriftelijk op de hoogte stellen van het begin en het einde van de overmachtstoestand.

Indien een partij zich op overmacht beroept, kunnen de verplichtingen van zowel Verkoper als Klant worden opgeschort zolang de overmachtsituatie voortduurt. Indien de overmacht langer dan zes (6) maanden aanhoudt, hebben zowel de Verkoper als de Klant het recht om het Contract te beëindigen zonder verdere aansprakelijkheid jegens elkaar, met uitzondering van de aansprakelijkheid die al is ontstaan anders dan als gevolg van de overmacht.


Artikel 14. Intellectuele en industriële eigendomsrechten, vertrouwelijkheid


14.1 Verkoper behoudt alle intellectuele en industriële eigendomsrechten met betrekking tot de Apparatuur en/of BAS E-Lifters Software. De Klant stemt ermee in geen intellectuele/industriële eigendomsrechten te doen gelden op de Apparatuur en/of de BAS E-Lifters Software, op enige wijziging door de Verkoper aan de Apparatuur en/of de BAS E-Lifters Software, op processen met betrekking tot de Apparatuur en/of BAS E-Lifters Software, en/of enige andere kwestie die een redelijke uitbreiding is van de functie of functionaliteit van de Apparatuur en/of BAS E-Lifters Software.

14.2 Voor zover Verkoper weet, maakt de ter beschikking gestelde Apparatuur op het moment van ondertekening van de Overeenkomst geen inbreuk op intellectuele en/of industriële eigendomsrechten van derden geldig op de plaats waar de Apparatuur door Verkoper zal worden geïnstalleerd. Indien de Apparatuur op het moment dat het Contract wordt ondertekend niettemin dergelijke intellectuele en/of industriële eigendomsrechten schendt, zal de Verkoper naar eigen goeddunken:

    voor de Klant het blijvende recht verwerven om de Apparatuur te gebruiken; de Apparatuur aanpassen zodat deze geen inbreuk meer maakt; de Apparatuur vervangen door apparatuur die geen inbreuk maakt; of het Contract of een deel van het Contract beëindigen en de aankoopprijs (minus een redelijk bedrag voor afschrijving) die betrekking heeft op het inbreukmakende deel van de Apparatuur dat de Klant heeft betaald terugbetalen, op voorwaarde dat de Apparatuur wordt geretourneerd aan de Verkoper.

14.3 De in artikel 14.1 en 14.2 genoemde verplichtingen van Verkoper zijn niet van toepassing indien Klant Verkoper niet zonder onredelijke vertraging op de hoogte stelt van de vermeende inbreuk, Verkoper niet de mogelijkheid geeft de verdediging over te nemen of iets doet of nalaat waardoor de positie van Verkoper wordt geschaad.

14.4 Iedere overige aansprakelijkheid van Verkoper voor inbreuk op intellectuele of industriële eigendomsrechten van derden is, behoudens grove nalatigheid of opzet van Verkoper, uitgesloten.

14.5 In geen geval zal de Verkoper jegens een derde partij aansprakelijk zijn voor enige claim wegens inbreuk op intellectuele en/of industriële eigendom met betrekking tot de Producten, indien de claim verband houdt met illustraties, tekeningen, catalogi, specificaties of andere materialen die aan de Verkoper zijn geleverd door of namens de Klant, en de Klant zal de Verkoper volledig vrijwaren voor dergelijke claims.

14.6 Alle door Verkoper aan Klant verstrekte informatie en documentatie blijft, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen, eigendom van Verkoper, mag door Klant niet worden gekopieerd, mag door Klant niet aan derden worden bekendgemaakt en mag uitsluitend worden gebruikt door Klant voor het doel waarvoor deze openbaar is gemaakt.


Artikel 15. Diensten


15.1 De te leveren diensten zijn beperkt tot hetgeen is beschreven in de Overeenkomst of de bijzondere Service Level Agreement. Als er geen dergelijk Contract of een speciale overeenkomst inzake serviceniveau bestaat en er toch Diensten worden verleend, zijn de Diensten beperkt tot wat is gespecificeerd op de factuur die door de Verkoper voor dergelijke Diensten is verzonden en zijn de door de Verkoper in rekening te brengen vergoedingen de tarieven die door de Verkoper worden toegepast op het tijdstip waarop de Diensten zijn verleend. Tenzij specifiek schriftelijk anders overeengekomen, is de Verkoper tijdens de Diensten niet verplicht te inspecteren of alle veiligheidsvoorzieningen van zijn Apparatuur nog functioneren.

15.2 Van de supervisors van de Verkoper wordt verwacht dat zij algemeen advies en begeleiding geven in de Engelse taal (of een andere overeengekomen taal) voor de installatie van door de Verkoper geleverde materialen, maar de Verkoper en de supervisor van de Verkoper zijn niet verantwoordelijk voor slecht vakmanschap en niet uitgevoerd werk. door personen die voor of namens Klant handelen overeenkomstig door of namens Verkoper gegeven adviezen en door Verkoper verstrekte tekeningen en specificaties. Noch van de Verkoper, noch van de toezichthouders van de Verkoper wordt verwacht dat zij controleren of alle instructies correct worden uitgevoerd.


Artikel 16. Privacy


16.1 Om i) de verplichtingen van de Verkoper uit hoofde van het Contract te beheren en na te komen, ii) in de toekomst Service voor de Producten aan te bieden, iii) de Klant te informeren over beurzen/tentoonstellingen/nieuwe producten die de Verkoper zou kunnen aanbieden, en iv) te voldoen aan de wettelijke verplichtingen van de Verkoper, waaronder import- en exportregelgeving, anti-omkopingsregelgeving en anti-witwasregelgeving, zal de Verkoper (en/of een of meer van de Gelieerde Bedrijven van de Verkoper) de gegevens van de Klant en zijn vertegenwoordigers/contactpersonen opslaan en verwerken in overeenstemming met de toepasselijke gegevensbescherming. wetten.

16.2 Tot de gegevens die verwerkt kunnen worden behoren onder meer (persoons)gegevens zoals namen, bedrijfsnamen, contactgegevens van Klant (adres, telefoon- en faxnummers, e-mailadres, registratienummers, bankgegevens), factuur- en betaalgegevens, gegevens van contactpersonen (naam, functie, plaats, titel, adres, telefoon- en faxnummer, e-mailadres), evenals de geschiedenis van de contractuele relatie.

16.3 Alvorens persoonlijke gegevens aan de Verkoper bekend te maken, moet de Klant ervoor zorgen dat de betrokkenen van deze persoonlijke gegevens hun passende toestemming hebben gegeven voor de verwerking van persoonlijke gegevens zoals beschreven in dit artikel 16, indien dit wordt voorgeschreven door de toepasselijke wet- en regelgeving op het gebied van gegevensprivacy.

16.4 De Verkoper (en de betrokken Gelieerde Bedrijven van de Verkoper) kan contracten afsluiten met externe dienstverleners als onderdeel van zijn/hun normale bedrijfsactiviteiten in verband met financiële, boekhoudkundige, compliance- en andere administratieve functies en deze dienstverleners kunnen toegang hebben tot de gegevens.

16.5 Ontvangers van gegevens kunnen zich binnen of buiten de Europese Economische Ruimte ("EER") bevinden, inclusief in landen die niet hetzelfde niveau van bescherming van persoonsgegevens bieden als in de EER. Indien gepast en indien vereist onder de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming, zal de Verkoper (en de betrokken gelieerde bedrijven van de Verkoper) via contractuele maatregelen (indien van toepassing, gebaseerd op de ongewijzigde modelclausules van de Europese Commissie) of anderszins eisen dat dergelijke gegevensontvangers adequate technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen treffen. om persoonlijke gegevens te beschermen.

16.6 De Verkoper (en de betrokken Gelieerde Bedrijven van de Verkoper) zal tevens redelijke maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat persoonsgegevens worden beschermd in overeenstemming met de wettelijke vereisten. Indien de verwerkte persoonsgegevens uit de bestanden van Verkoper verwijderd dienen te worden of bijgewerkt moeten worden, kan Klant of diens vertegenwoordiger/contactpersoon een e-mail sturen naar het adres van Verkoper vermeld in de Overeenkomst en zal Verkoper redelijke maatregelen nemen om dit verzoek te realiseren voor zover vereist. Hetzelfde geldt indien Klant wil weten welke persoonsgegevens van Klant en/of zijn vertegenwoordigers/contactpersonen worden verwerkt. Dergelijke informatie wordt ieder jaar kosteloos verstrekt als hier schriftelijk om wordt gevraagd.


Artikel 17. Naleving:


17.1 Klant bevestigt in verband met deze Overeenkomst en/of de daaruit voortvloeiende activiteiten dat:

    noch de Klant, noch het Klantpersoneel is een beperkte partij onder de Sanctieregels; noch de Klant, noch het Klantpersoneel is eigendom van of wordt gecontroleerd door een of meer beperkte partijen onder de Sanctieregels; De Klant zal de Verkoper onmiddellijk op de hoogte stellen als de Klant en/of het personeel van de Klant een beperkte partij wordt onder de Sanctieregels; De Klant zal te allen tijde handelen in overeenstemming met de anticorruptiewetten; De Klant zal te allen tijde handelen in overeenstemming met de Sanctieregels. , in het bijzonder maar niet beperkt tot het verbod om geld of economische middelen, direct of indirect, beschikbaar te stellen aan of ten behoeve van een persoon, entiteit of lichaam die op grond van de sanctieregels als beperkte partij wordt aangemerkt, tenzij daartoe toestemming is verleend door een relevante autoriteit aan de tevredenheid van de Verkoper; de Klant zal te allen tijde handelen in overeenstemming met alle toepasselijke import- en/of exportwetten en -voorschriften; en de Klant zal niets doen dat anderszins in strijd is met anticorruptiewetten of sanctieregels, of ertoe zou leiden dat de Verkoper deze overtreedt.


17.2 De Verkoper is niet verplicht om enige verplichting uit hoofde van dit Contract na te komen, en is niet aansprakelijk voor schade of kosten van welke aard dan ook (inclusief maar niet beperkt tot boetes) voor enige vertraging of niet-nakoming, als de Verkoper naar eigen goeddunken bepaalt dat dergelijke prestaties zouden in strijd zijn met, inconsistent zijn met of de Verkoper blootstellen aan negatieve gevolgen onder de anticorruptiewetten of sanctieregels.

17.3 De Verkoper mag dit Contract onmiddellijk beëindigen na schriftelijke kennisgeving aan de Klant, indien de Verkoper naar eigen goeddunken bepaalt dat de Klant deze Nalevingsclausule heeft geschonden, en de Klant zal de Verkoper vrijwaren van alle schade, boetes, boetes en/of kosten van welke aard dan ook die voortvloeien uit: of verband houdend met een schending van deze Nalevingsclausule. Deze Nalevingsclausule blijft van kracht na elke beëindiging van het Contract.


Artikel 18. Overleving van voorwaarden


18.1 Na beëindiging, ontbinding of nietigverklaring van de AV en/of de Overeenkomst om welke reden dan ook blijven de AV en/of de Overeenkomst van toepassing voor zover deze een zelfstandige betekenis hebben en/of voor zover dit nodig is voor de regeling van de gevolgen van de beëindiging. , ontbinding of nietigverklaring, inclusief maar niet beperkt tot de bepalingen inzake geheimhouding, aansprakelijkheid en beperking daarvan, wettelijke jurisdictie en toepasselijk recht. Als wordt vastgesteld dat een deel van de AV of het Contract nietig of niet-afdwingbaar is, kan de rest van de AV en/of het Contract nog steeds worden afgedwongen en zal de niet-afdwingbare of nietige bepaling worden vervangen door een nieuwe bepaling die de aard en reikwijdte van de overeenkomst benadert. de onredelijke of ongeldige bepaling zoveel mogelijk te compenseren.


Artikel 19. Enige overeenkomst


19.1 De Algemene Voorwaarden en de voorwaarden van het Contract vormen de volledige overeenkomst tussen Verkoper en Klant met betrekking tot de verkoop en aankoop van Producten, en vervangen alle eerdere overeenkomsten of verklaringen, schriftelijk of mondeling, indien die er zijn. De Klant erkent dat hij niet heeft vertrouwd op enige verklaring, belofte, verklaring, verzekering of garantie die door of namens de Verkoper is gedaan of gegeven en die niet in het Contract is uiteengezet.


Artikel 20. Aanvullende bepalingen


20.1 In verkoopbrochures, advertenties en dergelijke genoemde gewichten, maten, capaciteiten, opbrengsten en andere gegevens en getoonde of verstrekte monsters hebben het karakter van aanduidingen.

20.2 De Verkoper staat geen overdracht toe van garantierechten, licenties of andere rechten verleend onder de Overeenkomst zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Verkoper.

20.3 De kopjes in de AV zijn uitsluitend bedoeld ter verduidelijking. Verwijzingen in de AV naar specifieke regelgeving en wetten omvatten ook de opvolgers hiervan.

22.4 Verkoper behoudt zich het recht voor om het ontwerp en de uitvoering van de Apparatuur en/of BAS E-Lifters Software te wijzigen, indien dit naar haar oordeel redelijkerwijs geen afbreuk doet aan de kwaliteit.

20.5 Geen van beide partijen kan haar rechten of verplichtingen uit hoofde van de Overeenkomst overdragen aan een derde, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de andere partij, met dien verstande dat Verkoper te allen tijde het recht heeft om Gelieerde Bedrijven van Verkoper te vragen een deel van de Overeenkomst namens Verkoper uit te voeren. In deze laatste situatie blijft Verkoper volledig verantwoordelijk voor het handelen of nalaten van een dergelijke aangesloten onderneming.

20.6 Er geldt geen bouwregel ten nadele van een partij op grond van het feit dat de partij de Overeenkomst (inclusief deze algemene voorwaarden) aanbiedt.


Artikel 21. Toepasselijk recht en jurisdictie


21.1 Alle juridische relaties (contractueel en niet-contractueel) tussen Verkoper en Klant, inclusief deze AV, worden beheerst en geïnterpreteerd in overeenstemming met de respectieve wetten die van toepassing zijn in het land/de staat waar de Verkoper zijn statutaire zetel heeft. Voor binnenlandse verkopen in de VS is tevens de Uniform Commercial Code (UCC) van toepassing, zoals geïmplementeerd in de staat waar de verkoper zijn statutaire zetel heeft. In alle andere gevallen, zelfs als het een binnenlandse verkoop betreft, zal het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de internationale verkoop van goederen van 1980 (CISG) ook worden toegepast en prevaleren boven het lokaal toepasselijke recht, behalve wanneer dit in strijd is met dwingend lokaal recht, dat van toepassing is. zegevieren.

21.2 De partij die van plan is een geschillenbeslechting te starten zoals beschreven in artikel 21.3, moet de andere partij eerst schriftelijk informeren over het geschil, de controverse of de claim, verwijzend naar dit artikel 21.2, en vervolgens zullen de partijen ten minste eenmaal binnen 21 (eenentwintig) dagen overleggen. nadat de kennisgeving is verzonden, om te proberen het geschil/de controverse/claim op te lossen of om overeenstemming te bereiken over de methoden om dit te doen. Op een dergelijke conferentie zal elke partij worden vertegenwoordigd door een persoon die de bevoegdheid heeft om in te stemmen met een dergelijke oplossing of methode, en vermeende claims en tegenvorderingen moeten worden besproken. Alle aspecten van een dergelijke conferentie, behalve het feit dat deze plaatsvindt, zijn vertrouwelijk. Indien om welke reden dan ook niet tijdig een conferentie wordt gehouden of geen oplossing wordt bereikt, kan iedere partij het geschil voorleggen aan de geschillenbeslechting zoals beschreven in paragraaf 21.3.

21.3 Elk geschil, controverse of claim die voortvloeit uit of verband houdt met de Algemene Voorwaarden, het Contract en/of enige juridische relatie die daaruit voortvloeit, met inbegrip van alle geschillen over het bestaan, de geldigheid of de beëindiging, zal definitief worden beslecht onder de dan geldende bepalingen. arbitrageregels van de Internationale Kamer van Koophandel afdwingen door een of meer arbiters die in overeenstemming met genoemde regels zijn benoemd. De zetel van de arbitrage en de plaats van de hoorzittingen zijn de plaats waar de verkoper zijn statutaire zetel heeft. De taal van de arbitrage is Engels. De partijen zullen alle niet-openbare materialen en informatie die in de arbitrage door een andere partij zijn verstrekt, vertrouwelijk houden en niet aan een niet-partij bekendmaken. Niettegenstaande het voorgaande mag een partij dergelijke informatie openbaar maken voor zover dit nodig is om i) de arbitrage of daarmee verband houdende procedure te vervolgen of te verdedigen (inclusief handhavings- of nietigverklaringsprocedures), of om een wettelijk recht na te streven, en ii) te reageren op legitieme dagvaardingen, een overheidsverzoek, een beursverzoek om informatie of een ander vergelijkbaar verplicht proces. Bovendien mag een partij dergelijke informatie bekendmaken aan haar investeerders of potentiële kopers van haar bedrijf of aan deskundigen/getuigen die zij in de arbitrageprocedure wil benoemen, als de ontvanger er vooraf mee heeft ingestemd de vertrouwelijkheid van de informatie te bewaren.

21.4 De Verkoper mag ook juridische stappen ondernemen bij de bevoegde staatsrechtbanken in de plaats waar de Klant zijn kantoor heeft of waar de Apparatuur zich bevindt, en als dit alleen mogelijk zou zijn als het toepasselijke recht het recht zal zijn dat van toepassing is in het land van de bevoegde rechtbank. rechtbank, dan kan de Verkoper de rechtbank verzoeken deze wet toe te passen. Deze uitsluiting houdt geen afstand in van het recht van de Verkoper om een geschil voor te leggen aan arbitrage.


Artikel 22. Wijzigingen en afstand


22.1 De bepalingen en voorwaarden die hierin zijn uiteengezet en het Contract kunnen alleen worden gewijzigd of er kan afstand van worden gedaan, indien dit schriftelijk is ondertekend door bevoegde vertegenwoordigers van beide partijen. Geen enkele afstandsverklaring van enige bepaling of voorwaarde mag worden opgevat als een afstandsverklaring van enige andere bepaling of voorwaarde, of als een afstandsverklaring van enige daaropvolgende schending van dezelfde bepaling of voorwaarde.